A+ A A-

Реклама

Най-купуваните артикули от риболовен магазин в БългарияВ тази статия ще разгледаме нещо, което всеки си мисли, че знае - кои са най-купуваните артикули и рибарски принадлежности от риболовен магазин в България? Редно е да кажем, че в това число ще включим и ловно-рибарските магазини, защото и в тях има немалко стоки за риболов, които изкушават рибарите да отворят портфейлите си.

Въдици

Е, няма как да ходиш за риба без да имаш въдица. Именно въдици са първото нещо, което начинаещите рибари си купуват, а за щастие ръстът на хората, които искат да избягат от града и да се отдадат на успокояващо хоби става все по-голям. За начинаещите като цяло е най-важна цената, а изрази като “спининг въдици”, “фидер въдици” и “шаранаджийски въдици” им звучат направо като китайска реч.

Риболовни макари

Вторите най-търсени неща за покупка в сферата на риболова след въдиците, разбира се, са риболовни макари. Няма как да се иде за риба без да имаш подходяща макара. И тук вече влизат спецификите на вида риболов и самата риба - дали ще трябват макари за сом, макари за морски риболов или нещо друго. За нуждите на тази импровизирана класация ги разглеждаме общо.

Куки за риболов

Освен ако не сте решили да ловите рибата с мрежа, с харпун или с голи ръце, то ще ви трябват рибарски кукички. Те са консуматив, който, за жалост се сменя доста често - кривят се, губят се и прочие неща, които ни карат да си купим нови. Някои казват, че истинските рибари сменят поне 1000 кукички в живота си. Може да помислите дали сте близо или далеч от тази бройка.

Примамки

Някои рибари отричат ползването на примамки, а други прегръщат възможността да ги ползват с две ръце. Интересното е, че част от най-купуваните стоки от този вид са силиконови примамки, които рибарите у нас ползват доста.

Стръв

Е, няма как да минем без стръв. Дали ще е стръв за сом или стръв за шаран (най-продаваните), това също е нещо, което рибарите купуват много. Вече почти няма хора, които да ровят за червеи след дъжд, за да идат на риба (чичо ни караше да правим така като деца, за да не се занимава той). Ако държите да бъдете част от такива “незабравими” мигове - давайте смело. Ние предпочитаме да идем до магазина.

Това са най-предпочитаните неща за покупка от българските рибари в риболовните магазини. Разбира се, честотата, в която се случват покупките на отделните неща е много различна - ще си купите стръв и кукички много по-често, отколкото макари, например.