A+ A A-

Реклама

Как да изберем презентационна техника?

Основната задача на всяко едно бизнес или друго представяне е качествено и лесно да предаде необходимата информация на голям брой слушатели. Но за да организирате успешни делови срещи, пресконференции и презентации се нуждаете от подходящата презентационна техника. Такова оборудване помага за лесно и ефективно илюстриране на вашите идеи, затова нека да разгледаме по-подробно характеристиките, на които трябва да отговаря.


Модерната подходящата презентационна техника може да бъде разделена на два основни типа:


Презентационна техника за стационарна употреба


Става дума за такова оборудване, което инсталирано за постоянна употреба в специални помещения или зали - например, отделни конферентни, конгресни, учебни зали и други.

Мобилна презентационна техника


Тя се използва за еднократни презентации, посещения на конференции, сезонни събития. Обикновено се инсталира в хотели, наети конферентни зали, където няма възможност за постоянно използване на презентационно оборудване.


Що се отнася до самия вид устройства, то най-популярни са така наречените мултимедийни проектори. С тях можете да проведете професионална презентация с демонстрация на реклами, текстове, графики и таблици. Те са универсални и биха могли да се свържат към лаптоп, DVD плейър, видеокамера, телевизионен тунер или сателитна телевизия.


Когато избирате проектор, обърнете внимание на най-важните неща - оптималната разделителна способност, размер и ниво на осветеност на стаята, за да определите яркостта на проектора, както и мястото на използване.
Стандартните резолюции за образователни цели и презентации са SVGA, XGA и WXGA. В образователните институции за възпроизвеждане на големи текстове, проста графика и презентации е достатъчно да се използват мултимедийни проектори с SVGA резолюция (800x600), а при показване на текстове с малък шрифт, специализирани чертежи и таблици е необходим XGA проектор (1024x768). За работа с модерни лаптопи по-често се избират широкоекранни WXGA (1280x800) устройства, които прожектират изображение с съотношение на страните 16:10.


По категории, включително цена, проекторите са разделени на няколко вида:

  • Бюджетни, които се използват в организации с ограничен бюджет като училища, учебни центрове, институти и малки офиси.
  • Компактни, които са много удобни при командировки, защото са малък размер, минимално тегло и лесно се побират в багажа. Въпреки компактните си размери, разделителната способност и яркостта на тези модели са същите като на големите проектори.


Офис проектори, които се използват в офиса за семинари и конференции. Проекторите от този тип са впечатляващо функционални и универсални.