A+ A A-

Реклама

Ползата от каране на ролери

Според запознати, карането на ролери може да замести една кардио тренировка. Така можете да се простите с голяма част от натрупаните калории и същевременно да стегнете мускулите на корема, седалището и краката.

 

Не се заблуждавате, че това е занимание единствено за децата. АКо това ви доставя удоволствие и не срещате затруднение, слагайте ролерите и наоред!

За начинаещите в тази сфета на спорта ще споменем, че съществуват няколко вида ролери:

Фитнес ролери

Те са с 3-5 меки колела, които са подредени едно след друго. Шината е алуминиева, а спирачката се намира на петата на една от кънките. Този модел ролери нямат ограничения за пола на каращия и се препоръчва да се карат на асфалт.

Aggressive ролери или блейдове

Те имат пластмасова основа и твърди и малки колела. Те са предназначени за екстремно каране, скокове, пръзаляне по ръбове и тръби.

Фриистайл ролери

Те има алуминиева шина и твърди колела. Предназначени са за свободен стил пързаляне и правене на сложни трикове.

Спийд ролери

Предназначени за пързаляне по стъмнини, притежават твърди колела и алуминиева основа.

Крос ролери

Този модел ролери са направени с гумени колела и са пригодени за каране в пресечена местност.

Когато искате да си купите наистина качествени ролери, ще трябва да предвидите поне 150 лв, тъй като останалите, които са на по-ниска цена, няма да ви предложат качествено пързаляне и безопасност.

Трябва да сте наясно, че силиконовите колела се въртят по-плавно. Някои от по-скъпите модели позволяват вариация в номерата поне 2-3 номера, за да могат да се използват по-дълго време, ако се използват от деца.

Чорапът също е от значение. Пластмасовите позволяват промяна на номера, тъй като са в две части, а текстилните лесно се перат.

Качествените ролери можете да познаете и по това, че притежават ресор, който действа омекотяващо на вибрациите при пързаляне. Когато решите да купувате ролери, по-добре е да ги премерите, не е за препоръчване покупката от интернет.