A+ A A-

Реклама

Интериор в черно и бяло

Когато искат да придадат на интериора модерна, черно-бяла и взискателна атмосфера, дизайнерите често прибягват до използването на противоположни цветове. Комбинацията от черно-бели цветове е много популярна и е доста гъвкава, тъй като е подходяща за всеки дизайн. Ако имате подобни комбинации в дома си, тогава знаете всички основни предимства на подобна комбинация.

Интериора в черно и бяло има редица функции, които трябва да се спазват, за да се създаде правилното впечатление. На първо място трябва да решите това, какъв цвят ще надделява - тъмен или светъл. Съществуват комбинации от гами в интериора, при който доминиращи са светлите цветове, а това увеличава пространството.

Важен аспект е и смекчаването на цветовата гама. За да се смекчи контраста между черното и бялото, дизайнерите препоръчват използването на различни нюанси на сивото. Това ще ви помогне да направите интериора по-мек.

Също така, за да се съживи интериора, можете да използвате няколко аксесоарав по-ярки цветове. По този начинще се подчертае повече монохромния вид на интериора. Заради някои аксесоари, черно-бялата стая може лесно да промени настроението си. Използването на възглавници, статуетки или картини с различни цветове, можеда придаде много голям ефект. Също така, опитайте с различни нюанси на червени и жълти цветове. Доста ефектно би изглеждало зелено и златисто.

Важно е да се отбележи, че интериора в черно и бяло се съчетава добре с метални аксесоари. Така че тази цветова схема е идеална за баня и кухня.

Често срещана техника е комбинацията от тъмен подсъс светли стени. Белите стени или нюансите на сивото могат перфектно да отличат черните аксесоари под формата на снимки или картини.

Използването на тъмни таванис ярка светлинае идеално за банята. Опитайте с аксесоари, които саосветени и са в златисти нюанси.

 

И така, придържайки се към прости правила, можете да получите много строг и модерен интериор в черно и бяло.

Източник: http://remontira.bg/