Logo

Класификация на електрическите китари

Класическите модели на електрически китари се появяват в средата на 20-ти век остават популярни и до днес. Днес ще ви представим най-предпочитаните модели.

 

Стратокастер (Stratocaster)

Стратокастер китарата най-често се свързва с всички от известните рок и метъл банди. При нея има три единични адаптера и машинка за затягане на струните. Универсалността е основното предимство на този тип китари. На тях може да се свири както соло така и с ритъм. Пуснати са на пазара за първи път през 1954 г.

 

Лес Пол (Les Paul)

Тази китара е главно за соло изпълнения, за което е била създадена и първоначално. Разполага с два двойни адаптера (хамбакери) и възпроизвежда оригинален и мелодичен звук. Моделът има ясно очертание на обикновената акустичната китара с изрязана част под грифа за възпроизвеждане на по-горните прагове. Лес Пол може да бъде целокорпусна или полуакустична и тежи около 4-5. Пусната е на пазара през 1952 г.

 

Телекастер (Telecaster)

Тази китара е по-голям динозавър от обикновената китара. Пуска се на пазара през 1952 г. С тази китара започва масовото разпространение на електрическите китари на сцената и в студиата. Днес, тя може да се намери в магазините, но не е толкова популярна вече. Има два адаптора (единични) и достатъчно широка палуба. Тя е бащата на Стратокастер, която обира цялата слава. Често младите банди обаче експериментират със старото звучене. Телекастер се използва за ритъм.

 

Ибанез (Ibanez)

Тези китари имат интересна история. Името е испанско, собственика е

японец а се произвеждат в САЩ. Ибанез имат уникално качество и дизайн.

Те предлагат и евтини модели. Сред най-забележителните музиканти свирили на тези китари са Стив Вай, Джо Сатриани, Джордж Бенсън, Пат Матини, Джон Скофийлд и много други.

 

Джаксън (Jackson)

 

Джаксън китарите са създадени първоначално за тежка музика. Дизайът им напълно отразява оригиналността на звучението им. Това е един много готин инструмент. Тези китари са мощни и агресивни. Арсенал, който перфектно се вписва във всеки образ и стил на тежката музика. Джаксън - са инструменти за хора, които не правят компромиси с дизайна или звука.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.