A+ A A-

Реклама

Хоби

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 23

Как да изберем презентационна техника?

Основната задача на всяко едно бизнес или друго представяне е качествено и лесно да предаде необходимата информация на голям брой слушатели. Но за да организирате успешни делови срещи, пресконференции и презентации се нуждаете от подходящата презентационна техника. Такова оборудване помага за лесно и ефективно илюстриране на вашите идеи, затова нека да разгледаме по-подробно характеристиките, на които трябва да отговаря.


Модерната подходящата презентационна техника може да бъде разделена на два основни типа:


Презентационна техника за стационарна употреба


Става дума за такова оборудване, което инсталирано за постоянна употреба в специални помещения или зали - например, отделни конферентни, конгресни, учебни зали и други.

Мобилна презентационна техника


Тя се използва за еднократни презентации, посещения на конференции, сезонни събития. Обикновено се инсталира в хотели, наети конферентни зали, където няма възможност за постоянно използване на презентационно оборудване.


Що се отнася до самия вид устройства, то най-популярни са така наречените мултимедийни проектори. С тях можете да проведете професионална презентация с демонстрация на реклами, текстове, графики и таблици. Те са универсални и биха могли да се свържат към лаптоп, DVD плейър, видеокамера, телевизионен тунер или сателитна телевизия.


Когато избирате проектор, обърнете внимание на най-важните неща - оптималната разделителна способност, размер и ниво на осветеност на стаята, за да определите яркостта на проектора, както и мястото на използване.
Стандартните резолюции за образователни цели и презентации са SVGA, XGA и WXGA. В образователните институции за възпроизвеждане на големи текстове, проста графика и презентации е достатъчно да се използват мултимедийни проектори с SVGA резолюция (800x600), а при показване на текстове с малък шрифт, специализирани чертежи и таблици е необходим XGA проектор (1024x768). За работа с модерни лаптопи по-често се избират широкоекранни WXGA (1280x800) устройства, които прожектират изображение с съотношение на страните 16:10.


По категории, включително цена, проекторите са разделени на няколко вида:

 • Бюджетни, които се използват в организации с ограничен бюджет като училища, учебни центрове, институти и малки офиси.
 • Компактни, които са много удобни при командировки, защото са малък размер, минимално тегло и лесно се побират в багажа. Въпреки компактните си размери, разделителната способност и яркостта на тези модели са същите като на големите проектори.


Офис проектори, които се използват в офиса за семинари и конференции. Проекторите от този тип са впечатляващо функционални и универсални.

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 31

Какво е добре да знаете при избора на смартфон

Когато избирате между разнообразието от модели смартфони, е важно да обърнете внимание на следните характеристики:

• Класа на устройството

• Настройки за разделителна способност и дисплей

• Операционна система

• Клас батерии и капацитет

• Параметри на изпълнение

• Дизайн • производител

• Защитни параметри

Всички тези компоненти ясно демонстрират надеждността на смартфона. При правилна оценка на тези параметри със сигурност всеки един потребител ще може да избере подходящия смартфон. По отношение на цената и функционалността съвременните смартфони са разделени на няколко категории. Ето кои са те: Практични смартфони Става дума за устройства с ниска производителност. Най-вече тази ниша е заета от производители, които отскоро са на пазара. Въпреки ниската цена, такива смартфони могат да бъдат доста снадеждни. Липсата на допълнителни функции и високи експлоатационни характеристики ги превръщат в енергийно ефективни версии, подходящи за всеки джоб.

Основните производители на такива смартфони са Huawei, Prestigio и други. Оригинални смартфони Към тази категория принадлежат устройства, които се открояват със своята елегантна визия. Изборът на такива модели се основава главно на външния им вид и модата. Ако търсите отговор на въпроса „как да изберем оригинален смартфон“, струва си да разгледате точно тази категория модели.

Главните производители са LG, Huawei, Motorola, NTS, Sony, Lenovo и други. Революционни модели смартфони Почти всеки производител предлага поне няколко водещи модела. Това са джаджи, в които всичко е насочено към показване на какво са способни разработчиците на фона на конкурентите – става дума за дизайн, производителност и набор от функции. Това са нови, често революционни устройства, които, естествено, се отличават с доста висока цена.

Работни смартфони Те са предназначени преди всичко за работа. Затова и подобни модели са проектирани с акцент върху възможността за изпълнение на много задачи и с внимание към дългосрочната производителност. Такива устройства могат да се похвалят с надеждна батерия и са доста функционални. Спрямо горните характеристики, които изброихме, всеки потребител може сам за себе си да определи кой смартфон би бил най-добрият вариант за него.

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 661

Последни тенденции в дизайна на кухни

 

През последните години навлизат все по-интересни елементи и тенденции в дизайна на кухни. Идеи, които преди може да са били табу, сега са на мода и никой не може да оспори влиянието, което оказват. Днес ще си поговорим точно за такъв тип тенденции, които променят дизайна на кухни за по-добро.

 

Read more: Последни тенденции в дизайна на кухни

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 310

Кухнята е важна част от всеки дом

Кухнята е важна част от всеки дом, защото в нея се приготвя храна за цялото семейство. Всяка добра домакиня са старае да я обзаведе по неин вкус и едновременно мебелите и уредите в нея да са практични и удобни за да може приготвянето на храната да е максимално бързо.

Read more: Кухнята е важна част от всеки дом

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 744

Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

Каква сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?Ако сте започнали да се ориентирате към по-здравословен начин на живот, може би вече сте открили удоволствието от употребата на прясно изцедени сокове от природни продукти. Различните плодове и зеленчуци могат да произведат невероятни вкусове и да лекуват много заболявания. Не случайно съществува соколечението, като метод за решаване на много здравословни проблеми.

Read more: Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?