A+ A A-

Хоби

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 282

Последни тенденции в дизайна на кухни

 

През последните години навлизат все по-интересни елементи и тенденции в дизайна на кухни. Идеи, които преди може да са били табу, сега са на мода и никой не може да оспори влиянието, което оказват. Днес ще си поговорим точно за такъв тип тенденции, които променят дизайна на кухни за по-добро.

 

Read more: Последни тенденции в дизайна на кухни

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 352

Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

Каква сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?Ако сте започнали да се ориентирате към по-здравословен начин на живот, може би вече сте открили удоволствието от употребата на прясно изцедени сокове от природни продукти. Различните плодове и зеленчуци могат да произведат невероятни вкусове и да лекуват много заболявания. Не случайно съществува соколечението, като метод за решаване на много здравословни проблеми.

Read more: Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 1083

Ползата от каране на ролери

Според запознати, карането на ролери може да замести една кардио тренировка. Така можете да се простите с голяма част от натрупаните калории и същевременно да стегнете мускулите на корема, седалището и краката.

 

Не се заблуждавате, че това е занимание единствено за децата. АКо това ви доставя удоволствие и не срещате затруднение, слагайте ролерите и наоред!

За начинаещите в тази сфета на спорта ще споменем, че съществуват няколко вида ролери:

Фитнес ролери

Те са с 3-5 меки колела, които са подредени едно след друго. Шината е алуминиева, а спирачката се намира на петата на една от кънките. Този модел ролери нямат ограничения за пола на каращия и се препоръчва да се карат на асфалт.

Aggressive ролери или блейдове

Те имат пластмасова основа и твърди и малки колела. Те са предназначени за екстремно каране, скокове, пръзаляне по ръбове и тръби.

Фриистайл ролери

Те има алуминиева шина и твърди колела. Предназначени са за свободен стил пързаляне и правене на сложни трикове.

Спийд ролери

Предназначени за пързаляне по стъмнини, притежават твърди колела и алуминиева основа.

Крос ролери

Този модел ролери са направени с гумени колела и са пригодени за каране в пресечена местност.

Когато искате да си купите наистина качествени ролери, ще трябва да предвидите поне 150 лв, тъй като останалите, които са на по-ниска цена, няма да ви предложат качествено пързаляне и безопасност.

Трябва да сте наясно, че силиконовите колела се въртят по-плавно. Някои от по-скъпите модели позволяват вариация в номерата поне 2-3 номера, за да могат да се използват по-дълго време, ако се използват от деца.

Чорапът също е от значение. Пластмасовите позволяват промяна на номера, тъй като са в две части, а текстилните лесно се перат.

Качествените ролери можете да познаете и по това, че притежават ресор, който действа омекотяващо на вибрациите при пързаляне. Когато решите да купувате ролери, по-добре е да ги премерите, не е за препоръчване покупката от интернет.

 

 

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 701

Мебели за баня – обновлението идва с тях

Обикновено има различни сигнали, които идва в различни  периоди от време и намекват, че е време за промяна в банята. Преди обаче да започне ремонта и той да е свързан само  с козметични промени в интериора, влезте пак в банята си и разгледайте целия интериор. Направете анализ на ситуацията, ако искате да промените повече неща, знайте, че промяната идва с мебели за баня.  

Преди може би е било табу за хората в България да населват помещението с мебелировка за баня, но с течение на времето и с новите тенденции в обзавеждането, това е все по-необходимо. И тук не става дума за обикновени аптекарски огледални шкафчета, а за сериозни композиции от долен шкаф за баня, горен огледален шкаф за баня, колона, добавени лавици или етажерки и т.н.  

Интегрирането на модерни мебели за баня осигурява няколко неща на един път. Първата им функция е за складирането на принадлежности за банята, които е най-удобно да си бъдат в помещението. В този смисъл, моделите се произвеждат пригодени да издържат на влага и вода, и да съхраняват напълно безопасно споменатите тоалетни принадлежности. Обикновено това са PVCшкафове за баня, използва се MDFматериал, не липсват и страхотни предложения с фабричен дървен материал, подсилен с масивен дървен фурнир. 

Друго голямо предимство на различни модели мебели за баня е, че те позволяват различни конфигурации с другите функционални части в банята. Има модели с вградени порцеланови умивалници, или модели с плот, специално предназначен за умивалник тип купа, като това са по-масовите и сравнително евтини като цена модели. Има и луксозни такива, пр, които умивалниците са в луксозна аристократична финитура и те предават в интериора разкош, който е едновременно класически, но модерно съчетан.           

 Можете да избирате мебели за баня според техните размери, конфигурация, стилистика, съчетания с други части и т.н. Изборът е голям и като цветове и като материи, а декорните стилистики също са възможност всеки да изпълни инсталацията според индивидуалния вкус. Именно затова се смята, че истинската революция в обзавеждането за баня, дойде с нейното осмисляне като за място, което освен хигиенни функции, да създава уют и усещане за дом – именно мебелите за баня, осигуряват това качество.  

 

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 1175

Какво да знаем при избора на скейтборд и сноуборд

В началото скейтбордът е бил само един сърф, на който сложили 4 колелца. Колелцата не били направени от полиуретан и вдигали голям шум, а това карало хората да се оплакват на полицията. Така в продължение на 30 години карането на скейтборд било напълно забранено. През 60-те години на миналия век скейтбордът отново излиза на мода.

 

Днес скейтбордът е позволен за употреба и младежите правят всякакви трикове с него.

Сноубордът също е една дъска, но без колелца и се използва за пързаляне по снега. При избора на сноуборд, трябва да се съобразите с четири важни неща: колко сте напреднали, колко е широ сноуборда, колко е дълъг и какъв стил на каране предпочитате.

Предлагат се сноубордове за всички нива на напредналост. Трябва да изберете този, който ще ви е най-удобен при пързаляне.

Добре избраната ширина на сноуборда е тази, при която обувките излизат от двете страни на дъската, но съвсем малко. Ако обувките стърчат много навън, те ще се опират в снега и при завой можете да паднете заради загуба на баланс.

Добре е да знаете, че на пазара има и сноубордове, предназначени за жени. Те не се различват по цвета, а по това, че са напълно съобразени с дамската физика – различен център на тежестта и по-малки крака.

Също така има и детски модели, които не трябва да бъдат пренебрегвани.

Съществиват много модели дъски за различните стилове и терени на каране. Тук няма да се спираме конкретно на всеки. Това, което ще отбележим, е възможността да пробвате спорта първо с взет на заем сноуборд и да изкарате един курс, за да можете да усетите дъската, да разберете основните правила за безопасно пързаляне, да осъзнаете какъв е стила ви и една тогатва да изнвестирате в покупката на ваша лична дъска. Не бързайте с покупката, все пка не сте сигурни дали това е вашия спорт.