A+ A A-

Хоби

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 79

Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

Каква сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?Ако сте започнали да се ориентирате към по-здравословен начин на живот, може би вече сте открили удоволствието от употребата на прясно изцедени сокове от природни продукти. Различните плодове и зеленчуци могат да произведат невероятни вкусове и да лекуват много заболявания. Не случайно съществува соколечението, като метод за решаване на много здравословни проблеми.

Read more: Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 454

Мебели за баня – обновлението идва с тях

Обикновено има различни сигнали, които идва в различни  периоди от време и намекват, че е време за промяна в банята. Преди обаче да започне ремонта и той да е свързан само  с козметични промени в интериора, влезте пак в банята си и разгледайте целия интериор. Направете анализ на ситуацията, ако искате да промените повече неща, знайте, че промяната идва с мебели за баня.  

Преди може би е било табу за хората в България да населват помещението с мебелировка за баня, но с течение на времето и с новите тенденции в обзавеждането, това е все по-необходимо. И тук не става дума за обикновени аптекарски огледални шкафчета, а за сериозни композиции от долен шкаф за баня, горен огледален шкаф за баня, колона, добавени лавици или етажерки и т.н.  

Интегрирането на модерни мебели за баня осигурява няколко неща на един път. Първата им функция е за складирането на принадлежности за банята, които е най-удобно да си бъдат в помещението. В този смисъл, моделите се произвеждат пригодени да издържат на влага и вода, и да съхраняват напълно безопасно споменатите тоалетни принадлежности. Обикновено това са PVCшкафове за баня, използва се MDFматериал, не липсват и страхотни предложения с фабричен дървен материал, подсилен с масивен дървен фурнир. 

Друго голямо предимство на различни модели мебели за баня е, че те позволяват различни конфигурации с другите функционални части в банята. Има модели с вградени порцеланови умивалници, или модели с плот, специално предназначен за умивалник тип купа, като това са по-масовите и сравнително евтини като цена модели. Има и луксозни такива, пр, които умивалниците са в луксозна аристократична финитура и те предават в интериора разкош, който е едновременно класически, но модерно съчетан.           

 Можете да избирате мебели за баня според техните размери, конфигурация, стилистика, съчетания с други части и т.н. Изборът е голям и като цветове и като материи, а декорните стилистики също са възможност всеки да изпълни инсталацията според индивидуалния вкус. Именно затова се смята, че истинската революция в обзавеждането за баня, дойде с нейното осмисляне като за място, което освен хигиенни функции, да създава уют и усещане за дом – именно мебелите за баня, осигуряват това качество.  

 

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 917

Какво да знаем при избора на скейтборд и сноуборд

В началото скейтбордът е бил само един сърф, на който сложили 4 колелца. Колелцата не били направени от полиуретан и вдигали голям шум, а това карало хората да се оплакват на полицията. Така в продължение на 30 години карането на скейтборд било напълно забранено. През 60-те години на миналия век скейтбордът отново излиза на мода.

 

Днес скейтбордът е позволен за употреба и младежите правят всякакви трикове с него.

Сноубордът също е една дъска, но без колелца и се използва за пързаляне по снега. При избора на сноуборд, трябва да се съобразите с четири важни неща: колко сте напреднали, колко е широ сноуборда, колко е дълъг и какъв стил на каране предпочитате.

Предлагат се сноубордове за всички нива на напредналост. Трябва да изберете този, който ще ви е най-удобен при пързаляне.

Добре избраната ширина на сноуборда е тази, при която обувките излизат от двете страни на дъската, но съвсем малко. Ако обувките стърчат много навън, те ще се опират в снега и при завой можете да паднете заради загуба на баланс.

Добре е да знаете, че на пазара има и сноубордове, предназначени за жени. Те не се различват по цвета, а по това, че са напълно съобразени с дамската физика – различен център на тежестта и по-малки крака.

Също така има и детски модели, които не трябва да бъдат пренебрегвани.

Съществиват много модели дъски за различните стилове и терени на каране. Тук няма да се спираме конкретно на всеки. Това, което ще отбележим, е възможността да пробвате спорта първо с взет на заем сноуборд и да изкарате един курс, за да можете да усетите дъската, да разберете основните правила за безопасно пързаляне, да осъзнаете какъв е стила ви и една тогатва да изнвестирате в покупката на ваша лична дъска. Не бързайте с покупката, все пка не сте сигурни дали това е вашия спорт.

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 825

Ползата от каране на ролери

Според запознати, карането на ролери може да замести една кардио тренировка. Така можете да се простите с голяма част от натрупаните калории и същевременно да стегнете мускулите на корема, седалището и краката.

 

Не се заблуждавате, че това е занимание единствено за децата. АКо това ви доставя удоволствие и не срещате затруднение, слагайте ролерите и наоред!

За начинаещите в тази сфета на спорта ще споменем, че съществуват няколко вида ролери:

Фитнес ролери

Те са с 3-5 меки колела, които са подредени едно след друго. Шината е алуминиева, а спирачката се намира на петата на една от кънките. Този модел ролери нямат ограничения за пола на каращия и се препоръчва да се карат на асфалт.

Aggressive ролери или блейдове

Те имат пластмасова основа и твърди и малки колела. Те са предназначени за екстремно каране, скокове, пръзаляне по ръбове и тръби.

Фриистайл ролери

Те има алуминиева шина и твърди колела. Предназначени са за свободен стил пързаляне и правене на сложни трикове.

Спийд ролери

Предназначени за пързаляне по стъмнини, притежават твърди колела и алуминиева основа.

Крос ролери

Този модел ролери са направени с гумени колела и са пригодени за каране в пресечена местност.

Когато искате да си купите наистина качествени ролери, ще трябва да предвидите поне 150 лв, тъй като останалите, които са на по-ниска цена, няма да ви предложат качествено пързаляне и безопасност.

Трябва да сте наясно, че силиконовите колела се въртят по-плавно. Някои от по-скъпите модели позволяват вариация в номерата поне 2-3 номера, за да могат да се използват по-дълго време, ако се използват от деца.

Чорапът също е от значение. Пластмасовите позволяват промяна на номера, тъй като са в две части, а текстилните лесно се перат.

Качествените ролери можете да познаете и по това, че притежават ресор, който действа омекотяващо на вибрациите при пързаляне. Когато решите да купувате ролери, по-добре е да ги премерите, не е за препоръчване покупката от интернет.

 

 

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 980

Parfois и Calzedonia сезон пролет 2017

Португалската модна марка Parfois, представя нова колекция от аксесоари за пролетта на 2017 г. Ние сме сигурни, че ще харесате тази колекция! 
За предстоящия горещ сезон дизайнерска марка Parfois предлага неустоими модни аксесоари, детайлите по които са били вдъхновени от флората и фауната в комбинация със стила минимализъм. 

Read more: Parfois и Calzedonia сезон пролет 2017