A+ A A-

Хоби

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 52

Кухнята е важна част от всеки дом

Кухнята е важна част от всеки дом, защото в нея се приготвя храна за цялото семейство. Всяка добра домакиня са старае да я обзаведе по неин вкус и едновременно мебелите и уредите в нея да са практични и удобни за да може приготвянето на храната да е максимално бързо.

Много мебели за кухни се предлагат в момента на пазара, но само някои от тях могат да допаднат на домакинята и на самото помещение, според размерите и особеностите му. Добре е при избора на мебели за кухни и изобщо за всяко помещение в дома ви предварително да измерите площта на която ще бъдат разположени след закупуването им.

Така ще си спестите недоразумения в последствие и не малко главоболия, които могат да ви създадат по-малки или по-големи мебели за кухни. Бързо може да разгледате офертите в интернет или в магазините за мебели, но винаги е добре да се съобразите с крайната цена, която обикновено включва транспорт и сглобяването им. Не е приятно а и безсмислено да похарчите по-голяма сума за един и същ продукт, който може да закупите от различни търговски обекти за мебели.

Специално на мебелите за кухни трябва да се обърне голямо внимание до всеки най-малък детайл за да се направи правилният избор, който ще позволи те да се използват пълноценно в бъдеще. Какво имаме в предвид до най-малкия детайл? Това са няколко стъпки на които трябва да се спрете при закупуването им. На първо място трябва да съобразите размерите им с вашето помещение и как точно ще бъдат разположени мебелите, на второ да предвидите къде ще се поставят кухненските уреди, следващата стъпка е да изберете точния материал от който са направени мебелите и на последно, но не по важност е дали те допадат на домакинята която ще се възползва от тях в дома си.

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 349

Последни тенденции в дизайна на кухни

 

През последните години навлизат все по-интересни елементи и тенденции в дизайна на кухни. Идеи, които преди може да са били табу, сега са на мода и никой не може да оспори влиянието, което оказват. Днес ще си поговорим точно за такъв тип тенденции, които променят дизайна на кухни за по-добро.

 

Read more: Последни тенденции в дизайна на кухни

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 775

Мебели за баня – обновлението идва с тях

Обикновено има различни сигнали, които идва в различни  периоди от време и намекват, че е време за промяна в банята. Преди обаче да започне ремонта и той да е свързан само  с козметични промени в интериора, влезте пак в банята си и разгледайте целия интериор. Направете анализ на ситуацията, ако искате да промените повече неща, знайте, че промяната идва с мебели за баня.  

Преди може би е било табу за хората в България да населват помещението с мебелировка за баня, но с течение на времето и с новите тенденции в обзавеждането, това е все по-необходимо. И тук не става дума за обикновени аптекарски огледални шкафчета, а за сериозни композиции от долен шкаф за баня, горен огледален шкаф за баня, колона, добавени лавици или етажерки и т.н.  

Интегрирането на модерни мебели за баня осигурява няколко неща на един път. Първата им функция е за складирането на принадлежности за банята, които е най-удобно да си бъдат в помещението. В този смисъл, моделите се произвеждат пригодени да издържат на влага и вода, и да съхраняват напълно безопасно споменатите тоалетни принадлежности. Обикновено това са PVCшкафове за баня, използва се MDFматериал, не липсват и страхотни предложения с фабричен дървен материал, подсилен с масивен дървен фурнир. 

Друго голямо предимство на различни модели мебели за баня е, че те позволяват различни конфигурации с другите функционални части в банята. Има модели с вградени порцеланови умивалници, или модели с плот, специално предназначен за умивалник тип купа, като това са по-масовите и сравнително евтини като цена модели. Има и луксозни такива, пр, които умивалниците са в луксозна аристократична финитура и те предават в интериора разкош, който е едновременно класически, но модерно съчетан.           

 Можете да избирате мебели за баня според техните размери, конфигурация, стилистика, съчетания с други части и т.н. Изборът е голям и като цветове и като материи, а декорните стилистики също са възможност всеки да изпълни инсталацията според индивидуалния вкус. Именно затова се смята, че истинската революция в обзавеждането за баня, дойде с нейното осмисляне като за място, което освен хигиенни функции, да създава уют и усещане за дом – именно мебелите за баня, осигуряват това качество.  

 

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 420

Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

Каква сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?Ако сте започнали да се ориентирате към по-здравословен начин на живот, може би вече сте открили удоволствието от употребата на прясно изцедени сокове от природни продукти. Различните плодове и зеленчуци могат да произведат невероятни вкусове и да лекуват много заболявания. Не случайно съществува соколечението, като метод за решаване на много здравословни проблеми.

Read more: Има ли качествени сокоизтисквачки за био плодове и зеленчуци?

 • Written by Angel Dimitrov
 • Category: Хоби
 • Hits: 1163

Ползата от каране на ролери

Според запознати, карането на ролери може да замести една кардио тренировка. Така можете да се простите с голяма част от натрупаните калории и същевременно да стегнете мускулите на корема, седалището и краката.

 

Не се заблуждавате, че това е занимание единствено за децата. АКо това ви доставя удоволствие и не срещате затруднение, слагайте ролерите и наоред!

За начинаещите в тази сфета на спорта ще споменем, че съществуват няколко вида ролери:

Фитнес ролери

Те са с 3-5 меки колела, които са подредени едно след друго. Шината е алуминиева, а спирачката се намира на петата на една от кънките. Този модел ролери нямат ограничения за пола на каращия и се препоръчва да се карат на асфалт.

Aggressive ролери или блейдове

Те имат пластмасова основа и твърди и малки колела. Те са предназначени за екстремно каране, скокове, пръзаляне по ръбове и тръби.

Фриистайл ролери

Те има алуминиева шина и твърди колела. Предназначени са за свободен стил пързаляне и правене на сложни трикове.

Спийд ролери

Предназначени за пързаляне по стъмнини, притежават твърди колела и алуминиева основа.

Крос ролери

Този модел ролери са направени с гумени колела и са пригодени за каране в пресечена местност.

Когато искате да си купите наистина качествени ролери, ще трябва да предвидите поне 150 лв, тъй като останалите, които са на по-ниска цена, няма да ви предложат качествено пързаляне и безопасност.

Трябва да сте наясно, че силиконовите колела се въртят по-плавно. Някои от по-скъпите модели позволяват вариация в номерата поне 2-3 номера, за да могат да се използват по-дълго време, ако се използват от деца.

Чорапът също е от значение. Пластмасовите позволяват промяна на номера, тъй като са в две части, а текстилните лесно се перат.

Качествените ролери можете да познаете и по това, че притежават ресор, който действа омекотяващо на вибрациите при пързаляне. Когато решите да купувате ролери, по-добре е да ги премерите, не е за препоръчване покупката от интернет.