A+ A A-

Реклама

Модерни малки дивани в интериора на съвременното жилище – една удивително сполучлива идея

В днешно време повечето от жилищата са с компактни размери, което означава, че и холът или всекидневната не разполагат с кой знае колко много пространство. Разбира се, това съвсем не е причина да се отречете от лукса.

Дори напротив, ако използвате фантазията си може да сътворите чудеса в една малка стая, използвайки … малки дивани. Ограничената площ на жизненото пространство не трябва да пречи на желанието ви да осигурите удобство за вашето семейство. Отчитайки точно това, интериорните дизайнери са предвидили прекрасни модели малки дивани, които да паснат перфектно дори и в по-малките холове.

Те няма да ви заемат място, но за сметка на това ще добавят много очарование и комфорт за семейството ви и вашите гости. Добре е да отбележим, че понятието „малки дивани“ съвсем не е равносилно на „неудобни“. Известно е, че само една незначителна част от общия обем на масивните мебели или по-точно на големите дивани е свързан с това, което е най-важно за удобството, а именно дълбочината на седалката.

Модерните малки дивани запазват напълно своята функционалност, като тази дълбочина е коригирана съвсем бегло, което изобщо не би могло да повлияе на комфорта при употреба. Разликите в размерите идват предимно от тези параметри, които касаят единствено външният вид – тоест, са по отношение на стила на меката мебел, а не отнемат ни най-малко от качествата, свързани с функцията й.

Затова, говорейки за малки дивани, визираме единствено такива дивани, които са ориентирани към съвременните топ стилове интериор, какъвто е и модерният минимализъм. Този стил вече се наложи като един от най-практичните и най-функционалните, затова и толкова много архитекти и интериорни дизайнери избират да творят именно в неговия дух, създавайки своите нови проекти. В подобна среда, един /или ансамбъл от няколко атрактивни малки дивани/ може да се превърне в най-атрактивната част от всеки хол, която веднага ще привлече погледа на посетителите. И не само това – ще ги остави очаровани от удобството, на което могат да се насладят.

Разгледайте интересните предложения за дизайнерски дивани в https://www.mobiladalin.bg/