A+ A A-

Реклама

Възвратен клапан за компресор – съвети за избор

Съществуват доста голямо разнообразие от устройства за защита, които могат значително да увеличат живота на компресора. Но сега ще говорим само за едно от тях – така нареченият възвратен клапан за компресор.

Той е устройство с дизайнерски функции, които позволяват контрола на движението на носителя само в една посока. С други думи, клапанът възпрепятства връщането на сгъстен въздух, например, в момента, когато компресорът спира работа. Нека да видим как е устроен един възвратен клапан за компресор. Неговото устройство включва гумен пръстен, пружина, метална обвивка с висока устойчивост срещу неблагоприятното влияние на околната среда, корк, уплътнение за увеличаване на херметичността му и отвор за свързване на изпускателния клапан на компресора.

Възвратният клапан за компресор е специално предназначен да облекчава излишното налягане в системата, както и да предотвратява връщането на въздуха. Принципът на работа се характеризира със следните характеристики: Въздухът под налягане се подава към входа. Създаденото налягане компресира пружината, като по този начин отваря проходния отвор. Пружината, която е изработена от специален устойчив на корозия материал, напълно гарантира дългия експлоатационен живот на устройството. Когато компресорът е изключен, пружината се връща в предишното положение.

Възвратен клапан за компресор - какъв модел да изберем При избора на компресорен клапан е добре да се обърне по-специално внимание на няколко основни точки: Интензитетът на въздушния поток, който се транспортира в системата Индикатор за изпълнение Захранване на устройството, като този индикатор е посочен в ръководството за експлоатация, предоставено от производителя. С увеличаване на мощността капацитетът на клапана също се увеличава.

Степен на замърсяване на работната среда - някои примеси могат да причинят засядане на продукта. Ето защо при това положение се налага обхватът да бъде значително стеснен. Температурен режим на работа – още един важен аспект. Известно е, че твърде високата или пък прекалено ниската температура би могла да причини известна промяна в основните свойства на материала.