A+ A A-

Реклама

Какъв гранитогрес да вземем за коридора у дома


Когато правим ремонт у дома се стараем да избираме материали, които са по-дълготрайни и същевременно са на приемливи цени. Това важи за всяка част от жилището, включително и за подовите настилки в банята, терасата, коридора и отделните стаи.


Без съмнение има значение какъв гранитогрес избираме за коридора си, защото това е място, което свързва отделните помещения и се използва от всички живущи в дома ни. Невинаги обаче сме напълно сигурни какъв вид да изберем. Поради тази причина ще опитаме да дадем отговори на някои от въпросите, които си задаваме най-често.

  • Гланцирано или матово покритие?


Няма две мнения по въпроса, че гранитогреса с гланцирано покритие е много по-красив. Той изглежда сякаш сияе и това го прави невероятна гледка за очите. За съжаление, обаче той има няколко ключови недостатъка, когато става дума за коридор. Основният минус е, че като повърхност е прекалено хлъзгав. Зимата, когато снегът от обувките се разтопи в коридора до входната врата, може да стане прекалено опасно за влизащите и излизащите от жилището. Друго, което също трябва да отбележим е фактът, че върху този вид гранитогрес за коридора, личат много по-лесно замърсявания.
Поради всички тези причини, гранитогрес с матовото покритие е далеч по-удачен избор за подова настилка на нашия апартамент или къща.

  • По-голям или по-малък размер плочки?


Отговорът на това въпрос е много относителен и зависи от няколко неща. На първо място, разбира се, са нашите вкусови предпочитания в това отношение. Ако не харесваме малките плочки, можем напълно спокойно да изберем по-големи и обратното.


Освен това какво харесваме и какво не, значение има и размера на самия коридор. Ако той не е особено широк и искаме да го направим да изглежда по-просторен, то големите плочки са най-подходящите за нас. В случай, че имаме достатъчно пространство, малките размери на плочките са също добро решение.

  • Шарени или едноцветни плочки?


В този случай до голяма степен зависи от цялостния интериор на дома ни и усещането, което искаме да оставим. Според специалистите някои шарки по гранитогресните плочки са знак за изисканост и лукс. Със сигурност обаче едноцветните също могат да внесат подобно атмосфера в дома ни и то с лекота.


Добре е цветовете да са в синхрон с тези на стените и мебелите, за да е хармонично и балансирано.
Каквито въпроси да изникват в съзнанието ни, когато трябва да избираме гранитогрес за коридора вкъщи, можем да се обърнем към експертите в сферата, които ще ни посъветват точно и своевременно.