A+ A A-

Реклама

Предизвикателството „работа в Германия без език“

Немският език е сред езиците, които се овладяват трудно заради специфичната му граматика, произношение и богато културно наследство. Факт е, че хората, владеещи немски език, лесно намират добре платена работа, както е България, така и в чужбина.

За съжаление обаче усвояването на немския език изисква време и отдаденост, с която много малко хора разполагат. За щастие, има работодатели, които осигуряват курс за повишаване на езиковата компетентност на своите служители. За целта обаче е нужно човекът да има поне базови познание, за да може да се включи. Така правят и от Промедика 24, защото за тях е важно хората, които им се доверяват, да се чувстват комфортно по време на работните си ангажименти в Германия. Защото за да си добър болногледач, е нужно да умееш и да общуваш.

Друго важно нещо, свързано с езика, е че той трябва да бъде практикуван ежедневно, за да не се забрави.

Предизвикателства, свързани с езика и работата в Германия

Понякога е трудно да си представиш, че може да идеш да работиш на дадено място, без да владееш езика. Това те ограничава по много начини. Не можеш да попиташ къде да отидеш, не можем да си купиш това, което търсиш от магазина, не можеш да четеш. Не можеш и да си намериш работа, ако си отишъл в страната без готово предложение. Има и редица дейности, които  няма как да извършваш пълноценно, ако не владееш немски език.

В кои случаи ни е нужен немски език за работа в Германия?

В професиите, свързани с общуване с персонал: продавач, сервитьор, камериерка, болногледач и други подобни. В тези сфери е нужно свободното общуване с оглед на задълженията. Във всички останали е добре човек да владее немски език, за да се чувства самостоятелен и на място. Езикът е важен не само за ежедневните ни задължения, но и за това да се чувстваме щастливи, защото само чрез общуването можем пълноценно да опознаваме другите.

Ако сте решили да си търсите работа в Германия, без значение в каква сфера, помислете върху това как да надградите езиковите си умения. Владеенето на немски език е добро начало и дава редица възможности пред всеки човек.